Linkek a témában:
Az uborka élettani hatása
Zöld színű növények hatásai:
Avokádó, kiwi. zöldpaprika, saláta, sóska, uborka, szőlő, zöldbab
Növeli a szervezet energiáját
Csökkenti a fáradtságot
Májvédő hatásúak
Fájdalomcsillapító
Gyulladáscsökkentő hatásúak. Az uborka természetes vízhajtó, a húgysav kihajtásával enyhíti a reumás panaszokat.
Készítsünk uborkasampont
Az uborka nem véletlenül fontos alapanyag a kozmetikai ipar számára. Néhány kozmetikum elkészítésével akár magunk is megpróbálkozhatunk. Íme, a praktikák! A friss uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolások
Meghatározás
Az uborka vagy népiesen ugorka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a kabakosok (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. Termését fogyasztják, aminek C-vitamin tartalma 10-20 mg/100 g, és sok magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, nátriumot és vasat tartalmaz.